tasteITALY
 

Projekty

Skarby Piemontu

13.112012  

13 listopada 2012 roku zawitało do Polski 6 producentów serów piemonckich, 1 producent oliwek z Pugli oraz 5 producentów wina.

13 listopada 2012 roku zawitało do Polski 6 producentów serów piemonckich, 1 producent oliwek z Pugli oraz 5 producentów wina także z Piemontu. Po raz pierwszy w Polsce odbyła się konferencja prasowa poświęcona kuchni piemonckiej, w której jednym z głównych składników są sery pochodzenia oryginalnego (znaczenie DOP). Spotkanie zostało poprowadzone przez Marco Ghia, a gościem honorowym całego wydarzenia był ówczesny Ambasador Włoch.

Po lunchu, który składał się przede wszystkim z produktów piemonckich i potraw z nich przygotowanych, odbyła się spotkania bilateralne z importerami wina i serów.
 
Pliki cookies na stronie. Aby zapewnić poprawne działanie strony wykorzystujemy pliki cookies.
Wraz z wejściemi na stronę, niektóre pliki mogły już zostać zapisane w folderze przeglądarki.